מחירים ברפואת שיניים 8.8.23

טיפולי שיניים זה עסק יקר? תלוי את מי שואלים.

לא מעט אנשים חושבים שמחירי שטיפולי השיניים בארץ יקרים, ולא בצדק. מטרת מאמר זה, היא לשפוך מעט אור על הרכב התמחור של הטיפולים השונים,  ולהסביר מאין נובעים פערי המחירים בין רופא לרופא.

כל טיפול רפואי מקצועי, מצריך הוצאות גבוהות  מצד נותני השירות. משום שרוב הטיפולים הרפואיים בארץ ניתנים במסגרת קופות החולים, חברות הביטוח וסל הבריאות, רובנו לא חשופים להוצאות של נותני השירות. אנו  לא חשופים לעלויות של טיפולים אלו, אלא  לעלות החלקית בלבד (קרי ההשתתפות העצמית שלנו), המסתכמת  בכמה עשרות עד מאות שקלים בדרך כלל. ברפואת השיניים העניין דומה:  

  1. ההוצאות גבוהות, אך רוב המטופלים לא חשופים לכך ולכן  גם אינם מודעים  להוצאות של בעלי המרפאות  והרופאים.
  2. באופן טבעי, המחירים נקבעים  בהתאם להוצאות.

עם זאת,  בשונה מענפי רפואה אחרים, ברפואת השיניים הפרטית, המטופל נושא בעלויות המרכזיות  ולא הגוף המבטח או המסבסד. מכאן נובעת לעיתים התחושה  שטיפולי השיניים הם עסק יקר, ושהעוסקים בתחום עשויים לנסות למקסם את הרווחים על חשבון המטופל, בעוד שהם יכולים להוריד את המחיר בעשרות אחוזים. כאמור, במאמר זה ננסה להעלות את המודעות בקרב המטופלים להוצאות של העוסקים בתחום, ולדון במרכיבים השונים של מחירי הטיפולים ברפואת שיניים.

כמה עולה שתל

לא הכל זה רווח.

מטרתו המרכזית  של מאמר זה, היא להסביר את הרכב  המחיר של טיפול השיניים ומהם הגורמים המשפיעים עליו. בעלי המרפאות מודעים להוצאות הצפויות להם בכל טיפול, ומכאן הם מחשבים את התמחור של הטיפולים השונים במרפאה.. על מנת להמחיש זאת, נסקור כעת בקצרה  מעט מן ההוצאות של המרפאה. הוצאות אלו מתחלקות למספר חלקים עיקריים:

1) מכשור רפואי    

כיסא/ מיטת טיפולים. אין מרפאה ואין רופא שיכול לטפל במטופל ללא כיסא טיפולים. עלות של מיטה כזאת היא בין 120 אלף ל 200 אלף ₪. תכפילו בכמות המיטות שיש למרפאה.

מכשיר רנטגן/ CBCT. כדי להקל על המטופל ולא להטריח אותו בשליחה למכון צילום, חלק מהמרפאות מחזיקות מכשיר רנטגן במרפאה לצורך ביצוע צילום פנורמי. עלות של מכשיר כזה יכולה להגיע ל 100 אלף ₪ ואם מדובר במכשיר CBCT (לצורך צילומי סיטי), העלות יכולה להגיע גם ל 200 אלף ₪.

מיקרוסקופ דנטלי. בשנים האחרונות ברפואת השיניים, יותר ויותר רופאים משתמשים במיקרוסקופ דנטלי. עלות של מכשיר זה היא למעלה מ 100 אלף ₪.

סורק אינטרה אורלי. כיום נהוג לקחת מידות בצורה דיגיטלית ולא בעזרת ה"פלסטלינה" שהייתה פעם בשימוש של רופאי השיניים. לצורך כך המרפאה צריכה לרכוש סורק אינטרה אורלי שעלותו היא למעלה מ 100 אלף ₪ .

לייזר רפואי, מכשור עיקור, תכנת הדמיה, תכנה לתכנון ממוחשב של השתלים, כלים רפואיים, חומרים, ציוד וכו'. הרשימה הזאת ארוכה מאוד ועולה מאות אלפי שקלים. היא כל הזמן מתחדשת ומתעדכנת כי המרפאה/ הרופא רוצה להעניק למטופלים שלו את הטוב ביותר. התכנות מצריכות חידוש רישיון מדי שנה, הבלאי שיש למכשור וציוד המצריך הוצאות תחזוקה שוטפות. לציוד רפואי ומכשור טכנולוגי יש השפעה ישרה על טיב הטיפול, יעילותו והצלחתו. במילים אחרות, המרפאה רוכשת את הציוד ומציבה אותו לטובת המטופל כדי להפוך את הטיפול לנינוח, מדויק ובטוח יותר.

2) תשלום למעבדת שיניים.

מעבדת שיניים טובה יכולה לדרוש פי חמש לעומת מעבדה אחרת על עבודה מאותו סוג. העלות של המעבדה למרפאת השיניים נובעת בעיקר ממיומנות הטכנאי וכן מחומרים שהמעבדה משתמשת. כך לדוגמה, המחיר של כתר שמיוצר בסין ונשלח לארץ (כן, ויש המון כאלה) יעלה הרבה פחות מכתר שמיוצר בישראל במעבדה שעומדת בדרישות ותקן של משרד הבריאות.

3) תשלום לצוות עזר. כולל מזכירות, סייעות, מנקה. המרפאה רוצה להעניק שירות טוב ומקצועי ולכן היא מתגמלת את הצוות עזר שלה בהתאם.

4) קורסים והשתלמויות.

רפואה היא כמו טכנולוגיה, היא כל הזמן מתחדשת ומתפתחת. כל רופא צריך להיות מעודכן ולכן צריך לצאת להשתלמויות וקורסים שונים כדי להתמקצע כל הזמן. אם מרפאת השיניים היא תאגיד (כלומר חברה בע"מ), אז היא תחת פיקוח הדוק של משרד הבריאות. כל שנה משרד הבריאות עורך ביקורות במרפאות השיניים שהן תאגיד ובודק שהן עובדות בהתאם לנהלים. אחד הדרישות למרפאת תאגיד היא שהרופאים ישלימו כל שנה השתלמויות/ קורסים של כ 50 שעות אקדמיות. הדבר הזה מאוד חשוב וזה מעלה את רמת המקצועיות של הצוות הרפואי. יחד עם זאת עלות לקורס בודד של כמה שעות יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים. הוצאה עבור השתלמויות של הצוות הרפואי יכולה להגיע למאות אלפי שקלים בשנה.

5) ביטוחים. כולנו רוצים שקט נפשי, כך גם ברפואת השיניים. המרפאה מבטחת את עצמה בביטוח רכוש, מבנה, אחריות מקצועית וכן מבטחת את הצוות שלה עבור אחריות מקצועית. ביטוחים אלה עולים אלפי שקלים בחודש.

6) חומרים. אומנם זה חלק קטן מההוצאה של המרפאה/ רופא, אך הפערים בין החומרים השונים הם עצומים. לדוגמה, חומר לסתימה לבנה של יצרן א' יכול לעלות עשרות שקלים, ושל יצרן ב' מאות שקלים. עם התקדמות טכנולוגית יש הרבה חומרים חדישים שנותנים מענה לטיפול זה אחר וחומרים אלה יקרים במיוחד.

7) תשלום לרופא המטפל. כולנו רוצים שהרופא שיטפל בנו יהיה המקצועי ביותר. תשלום לרופא מטפל עבור כל פעולה שנעשית עבורכם, כולל בדיקת ייעוץ, פיענוח צילומים, בניית תכנית טיפול, ביצוע טיפולים נדרשים, מעקב, ביקורת וכו'. לרוב, מרפאה לא גובה כסף עבור בדיקת אבחון ( אך היא משלמת עליה לרופא שביצעה אותה). הטיפול על ידי רופא מומחה יעלה למרפאה יותר יקר כי רופא שלמד למעלה מ 12 שנה ברצף, ובעל מיומנות גבוהה יותר מרוב הרופאים בתחום, ראוי לשכר בהתאם.

8) הוצאות נלוות. דמי שכירות, ארנונה, אגרות שילוט, רישיון עסק, עלות פרסום, אגרות שונות של משרד הבריאות. במצטבר הוצאות נלוות אלה מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש.

9) מסים. תשלום מע"מ 17% (שיורד מכל שקל שמטופל משלם והולך ישירות לקופת המדינה) וזאת בנוסף ל 25% מס חברות.

אם ניקח את ההוצאות אלו בחשבון, אז נבין שלא הכל זה רווח. העוסקים בתחום לא רוצים רק להתעשר על חשבון המטופל. העסק הזה הוא מורכב ומאתגר וזאת כי מדובר בעסק פרטי להבדיל מענפי רפואה אחרים. דמי הבריאות שיורדים לעובדים שכירים מהתלוש שכר לא מכסים את הטיפולים מהסוג הזה ולכן בעסק הזה אין סבסוד או מימון של גופים ממשלתיים.


האם רפואת השיניים בארץ יקרה?

הדעה הרווחת בקרב המטופלים היא שרפואת השיניים בארץ יקרה למדי. האם זה באמת כך? כבר כתבנו במאמר קודם (מחירי השתלת השיניים) שזה תלוי באיזה פריזמה מסתכלים על זה. אם ניקח את המדינות המפותחות במערב אירופה וארה"ב, אז נגלה שמחירי רפואת השיניים בארץ זולים משמעותית ביחס אליהם. יחד עם זאת, אם ניקח את המדינות במזרח אירופה ואסיה, אז מן הסתם המחירים של רפואת השיניים בארץ יהיו יקרים יותר ביחס למדינות אלה.

להלן כמה דוגמאות למחירים במדינות השונות ברחבי העולם שאספנו מאתרי האינטרנט של המרפאות של אותן מדינות:

טיפולארה"ב ($)אנגליה ($)ישראל ($)טורקיה ($)גאורגיה ($)
ט. שורש1500-20001000-1300350-550150-250100-200
שתל1800-24001450-1900600-900250-300200-250
כתר חרסינה1000-14001000-1200400-600150-250100-200
עקירה רגילה300-400200-250100-15050-8020-50
** המחירים הם בדולרים ארצות הברית

כפי שניתן לראות מהטבלה, המחירים לטיפולי שיניים בארץ אינם היקרים ביותר. וזה נובע מכמה סיבות כגון: תקני איכות, מיומנות הרופא, איכות החומרים וכו'.


מדוע יש פערי מחיר בארץ בין מרפאה למרפאה?

כאשר דנים בטיפולי שיניים, אנו בוחנים מתן שירות ולא רכישת מוצר כלשהו. אי לכך, מחיר של טיפול שיניים מורכב מכמה גורמים. הגורמים אלו הם בעיקר ההוצאות של המרפאה שמפורטות בתחילת המאמר. הרי די ברור שאם יטפל בכם רופא מומחה, אז הטיפול יעלה יקר יותר מרופא שיניים כללי. אם המעבדה שאיתה עובדת המרפאה נמצאת בסין או בטורקיה, אז עלות הכתרים תהיה זולה יותר. אם מרפאת השיניים תהיה מאובזרת במכשור מתקדם כגון סורקים ללקיחת המידות, מכשיר CT, מיקרוסקופ וכו', אז הטיפול יעלה יקר יותר, אך הוא גם יהיה מדויק ויעיל יותר.

מצד שני, אם תחליטו להתמקח ו"לסחוט" ממרפאות השיניים את ההצעה הזולה ביותר, אתם עלולים לקבל טיפול מתפשר באחד או כמה מהסעיפים שפורטו מעלה. ומה שנשאר לכם זה רק לתהות על מה בדיוק הולכת להיות הפשרה ומהו טיב הטיפול שתקבלו.


לסיכום

כאמור, כאשר שמדובר בטיפול שיניים, אנו דנים בקבלת שירות ולא על רכישת מוצר. פערי המחירים הקיימים הן בין המדינות השונות והן מבחינת המרפאות שיש בישראל. הפערים נובעים ברוב המקרים מהסעיפים כפי שנדונו לעיל. כיום טווח ההנחה המקובל בענף מרפאות השיניים נע בין 5% ל10% מהמחירון של המרפאה. ההנחה "החריגה" מעבר ל 10% ככל הנראה תהיה כרוכה באותן פשרות.

אנו במרפאת שיניים דנטל יוניק מאמינים בחדשנות ולכן אנו מעמידים לרשות מטופלנו את כל המכשור והטכנולוגיות המתקדמות ביותר בענף הדנטלי, וזאת כדי להבטיח טיפול מקצועי, מדויק והיעיל ביותר. אנו עובדים עם חברות השתלים הטובות בעולם. הצוות הרפואי שלנו כולל רופאים מיומנים בעלי ניסיון של עשרות שנים שכולל גם כירורגים מומחים. מרפאתנו מצוידת במכשור רפואי אולטרה חדשני שכולל בין השאר סורק אינטרה-אורלי, מיקרוסקופ דנטלי ומעבדת שיניים. רוצים לדעת עוד? פנו אלינו עוד היום 2825*.

מחירים ברפואת שיניים

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

צרו קשר
ונחזור אליכם ליעוץ

    * שדות חובה

    דילוג לתוכן